lørdag 30. mars 2013

påskefrokost

Hva passer vel bedre enn å starte påskemorgenen med en påske fruktsalat

Av og til kan frokosten være så enkel å lage,man tar det man det man har i kjøleskapet av frukt og blander sammen.og det er en ting man kan gjøre sammen med barna.

                                                            Men du trenger

                                                                1 Bolle
                                                                 kniv


 
                                                       Av frukt brukte jeg

                                                              bananer
                                                               epler
                                                               druer
                                                              blåbær
                                                               pære


men her bruker man det man har igjen etter flere dager fri og hva man liker.

Skrell og del opp frukten,bland alt sammen i en stor bolle.


 
server gjerne med is eller vi hadde bare litt vaniljesaus igjen,så da ble det det.

 
                                                        Det smakte veldig godt.


Har du/dere noen favoritt fruktsalat?


Ha en flott påskelørdag.

klem

Hege

fredag 29. mars 2013

påske+sol= turer

Tenk enda en dag med sol og flott vær,det gjør underverket på en sliten kropp.

Bilder er i fra gårdagens tur,ved skogen der jeg bor.naturen er bare helt fantastisk.det skaper flott kreasjoner hele tiden.og gir meg mye inspirasjon og ideer.


Men  det har blitt litt lite blogging i det siste,men  jeg er rett og slett utslitt både psykisk og fysisk.
Holdt på å skrive mentalt også,men det er vel det samme som psykisk,hehe.

 

Disse dagene i påsken har blitt brukt til å rydde i kjelleren,pusse opp gutte rommet,(kommer tilbake til dette) og å gå turer .


Herlig,bare gå rundt å lade opp batteriene.kjenner at det gjør godt nå...samtidig som jeg ser frem til bloggtreffet i sommer.ja vi går i mot en flott tid,og i år blir det mye ute tid i hagen,gleder meg allerede .

Det kribler i fingrene etter å begynne å gjøre klart i hagen og få det flott rundt huset .



Hva gjør du/dere for å lade opp batteriene/og for å få energi?

Ha en strålende fredagskveld..


Klem
hege

onsdag 13. mars 2013

Hjemme laget Belgiske vafler

I en tid med mye selskap,og med familie med matallergier kan det være vanskelig å finne noe å lage som alle kan spise,som regel har jeg bedt foreldre ta med seg kake som alle kan spise.

Har hatt litt sånn "angst" for å bruk det ordet,å gjøre feil eller ta oppi feil råvare,veldig fort gjort når man er i farten og skal bake flere sorter med engang.








Men jeg fikk en oppskrift på hjemmelagde belgiske vafler,de var kjempe gode og har man barn med gluten allergi eller cøliaki(det er kanskje det samme,er ikke så inni det enda) kan man godt ha disse.


                                    Her får du oppskriften:

                                    Belgiske vafler- tørre.

                                     Nok til 8 plater.

                             125g smeltet smør (melkefritt)
                             125g sukker
                             250g potetmel
                             2 egg
                             1/2 ts bakepulver
                             litt smør til pensling.


                                  Fremgangsmåten:

                       Stiv pisk eggeviten med litt av sukkeret,ca 2 SS.
                       Visp eggeplommene med resten av sukkeret.

                       Bland potetmel og bakepulver og rør inn smeltet ,avkjølt smør.

                       Bland deretter i eggeplommeblandingen.
                       Vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene tilslutt.

                  Forvarm et spesialjern for belgiskevafler eller bruk ett vanlig vaffeljern.

 
                     Pensle jernet med litt smør før stekingen starter.
   Det er mye smør i deigen,så det skal egentlig ikke være nødvendig å ha smør før hver steking.
         (jeg smører jernet etter behov,av og til mellom hver tredje.)

Ha en toppet spiseskje deig i vaffeljernet,trykk jernet ned og stek til platene er lysebrune.

                                     Vaflene kan fryses.


Server gjerne med is og bær og vaniljesaus.

Håper det smaker.

                                                            Bon appetitt


Klem Hege